Recepten Protein Bake Mix 

Recepten Protein Bake Mix

Vanille & chocolade cupcakes

Porties: 8
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 96 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
  • 112 g Proteïnedrinkmix (PDM)
  • 40 g zachte margarine met verlaagd vetgehalte
  • 230 ml halfvolle melk
  • 20 g pure chocolade 90%
  • 8 cupcake vormpjes

Methode:

Benodigdheden: Een ovenbestendige cupcakevorm voor 12 stuks

  1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasstand 4 en bekleed de cupcakevorm met acht cupcakevormpjes. Meng in een grote mengkom de Proteïne Bakmix en PDM met een houten lepel. Roer er geleidelijk de margarine en vervolgens de melk door en blijf roeren tot een egaal mengsel. 

  2. Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes en bak 15-20 minuten, tot het gerezen en goudkleurig is. Laat afkoelen in de vorm. 

  3. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een magnetronbestendige kom, gedurende 1 tot anderhalve minuut of tot u de chocolade glad kunt roeren. Sprenkel de chocolade over de toppen van de cupcakes en laat afkoelen voor het serveren. 

Voedingswaarde per portie:

 

Energie (kcal)

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

143

5.5

9.0

1.0

14.0

Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 1,9
Koolhydraten waarvan suikers (g) : 2,0
Zout (g) : 0,7

Bananenbrood

Porties: 8
Kooktijd: 45 minuten

Ingrediënten:

  • 96 g (4 porties) Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
  • 104 g (4 porties) Herbalife Nutrition F1 Bananen Crème
  • 140 ml halfvolle melk 
  • 100 g vetarme spread
  • 1 (95 g) banaan
  • 1 ei
  • 2 el kokossuiker

Methode:

Benodigdheden: Siliconen broodvorm met anti-aanbaklaag voor 500 g.

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Meng in een grote kom de Proteïne Bakmix, F1 Bananen Crème, melk en spread. Halveer de banaan en snijd de ene helft in dunne plakjes en zet apart. Pureer de andere helft en voeg toe aan de kom. 

  2. Roer de kokossuiker erdoor en doe het mengsel in de broodvorm. Strijk de bovenkant glad met een plat mes om ervoor te zorgen dat het blik goed gevuld is. Leg de bananenschijfjes boven op de cake en bak 45-55 minuten tot de cake bruin en middenin gaar is. Test dit door een tandenstoker in het midden van het brood te steken. Deze moet er schoon uitkomen, dan is de cake gaar. Je kunt nu de cake serveren. 

Voedingswaarde per portie:

 

Energie (kcal)

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

183

8.2

15.2

3.2

11.5

Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 2,3 
Koolhydraten waarvan suikers (g) : 11,0 
Zout (g) : 0,7 

Mini groenten pizza's

Porties: 2
Kooktijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 48 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
  • 3 g snelwerkende gedroogde gist
  • 35 ml halfvolle melk
  • 20 g broodmeel/krachtige bloem, om te bestuiven (of glutenvrij alternatief)
  • 2 el passata
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 30 g geraspte mozzarella met verminderd vetgehalte, in dunne plakjes gesneden
  • ¼ (80 g) courgette, in stukjes gesneden
  • 4 olijven, in plakjes gesneden
  • 20 g suikermaïs
  • Zeezout en zwarte peper

Methode:

  1. Meng in een grote kom de Proteïne Bakmix en de gist. Verwarm de melk in een kopje in de magnetron gedurende 10 seconden, of tot kamertemperatuur. Meng de melk door de droge ingrediënten en roer gedurende 1 minuut. Maak van het mengsel een deegbal met behulp van een spatel. Dek de kom af met een luchtdichte wikkel en laat 1 uur op een warme plaats staan. 

  2. Verwarm de oven voor op 200°C / gasstand 6 en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Bestuif een schoon werkvlak met bloem en leg het deeg erop. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol er met je handen deegballen van. Rol de deegballen met een met bloem bestoven deegroller uit tot een cirkel van ongeveer 10 cm en bestuif die met bloem. Leg de pizzabodems op het bakpapier. 

  3. Schep een eetlepel passata op elke pizzabodem en smeer het met de achterkant van een lepel uit tot aan de randen. Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes en strooi ze over de passata, breng op smaak met zout en peper. Beleg elke pizza met gelijke hoeveelheden mozzarella, courgette, olijven en suikermaïs. Bak de pizza's 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is. Serveer direct of laat afkoelen om koud te eten. 

Voedingswaarde per portie:

 

Energie (kcal)  

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

190

5.1

18.7

2.8

17.0

Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 2,1
Koolhydraten waarvan suikers (g) : 2,4
Zout (g) : 0,4

Brownie

Porties: 8
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 50 g vetarme spread
  • 35 g bruine suiker
  • 96 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
  • 100 g Herbalife24 Rebuild Strength Chocolade
  • 200 ml halfvolle melk 
  • 35 g pure chocolade 85%, in stukjes gebroken
  • 16 g cacaopoeder
  • 1 ei

Methode:

Benodigdheden: Bakpapier, Vierkante cakevorm van 20 cm

  1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasstand 3 en bekleed de cakevorm met bakpapier. 

  2. Meng in een grote mengkom de vetarme spread met de bruine suiker tot een egale massa. Roer de Proteïne Bakmix en de Rebuild Strength poeders erdoor, samen met de melk. 

  3. Smelt de chocolade gedurende anderhalve minuut in een voor de magnetron geschikte kom of tot u de chocolade glad kunt mixen. Roer de chocolade door het beslag en klop het ei erdoor. Schenk het beslag over in de met bakpapier beklede cakevorm en bak 15-20 minuten tot de bovenkant gestold en opgeschuimd is, maar de vulling aan de onderkant nog vloeibaar is. Prik een paar keer met een mes in de bovenkant en laat afkoelen in de vorm. 

  4. Haal de brownie uit het bakblik, verwijder het bakpapier en snijd de brownie in acht stukken. Bewaar tot 4 dagen in de koelkast of verpak de brownies afzonderlijk en vries ze in. Ontdooi de brownies in de koelkast.

Voedingswaarde per portie:

 

Energie (kcal)  

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

187

7.4

15.3

1.0

14.4


Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 3,1
Koolhydraten waarvan suikers (g) : 10,8
Zout (g) : 0,6

Pannenkoeken

Porties: 1

Ingrediënten:

  • 1 portie (24 g) Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
  • 30 ml halfvolle melk (1,5% vet) of water

Methode:

  1. Zet een pan, met anti-aanbaklaag, op laag vuur.

  2. Meng 24 g (2 maatschepjes) Proteïne Bakmix met 30 ml halfvolle melk of 30 ml water. Giet het beslag in het midden van de pan en spreid de pannenkoek uit tot de gewenste dikte.

  3. Bak de pannenkoek 2-3 minuten op laag vuur tot de onderkant goudbruin is, keer de pannenkoek om en herhaal deze stap voor de andere kant.

Voedingswaarde per portie:

(bereid met halfvolle melk)

 

Energie (kcal)

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)  

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

111

2.7

9.0

1.7

11.0

 

Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 1,2
Koolhydraten waarvan suikers (g) : 2,1
Zout (g) : 0,6

(bereid met water)

 

Energie (kcal)  

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)  

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

96

2.2

8.0

1.7

10.0

 

Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 0,9
Koolhydraten waarvan suikers (g) : 0,6
Zout (g) : 0,5

Wafels

Porties: 2

Ingrediënten:

  • 1 portie (26 g) Herbalife Nutrition F1 Romige vanille
  • 1 portie (24 g) Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 middelgroot ei
  • 2 eiwitten
  • 30 g havermeel

Methode:

  1. Klop de eieren los in een middelgrote kom en voeg dan de melk toe. 

  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en klop tot een glad beslag. 

  3. Zet 15 minuten opzij om te rusten als je tijd hebt, of begin meteen met bakken. 

  4. Zet een middelgroot wafelijzer op een middelhoog vuur. 

  5. Bak aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. 

  6. Serveer met uw favoriete toppings. 

Voedingswaarde per portie:

 

Energie (kcal)

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)   

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

223

7.3

20.0

4.2

19.3

Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 2,2 
Koolhydraten waarvan suikers (g) : 6,6 
Zout (g) : 0,7 

Chocolade biscuits

Porties: 16

Ingrediënten:

  • 96g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
  • 104g Herbalife Nutrition F1 Zachte chocolade
  • 50g kokossuiker
  • 1 theelepel baking soda
  • 100ml halfvolle melk
  • 50g vetarme spread
  • Bakpapier

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een grote ovenplaat met bakpapier. Meng in een grote kom de Proteïne Bakmix, F1 Zachte chocolade, bakingsoda en melk. Roer goed tot een gladde massa.

  2. Meng de vetarme spread door het mengsel. Schep ongeveer 2 el van het mengsel in je handen en rol in een bal. Leg op het voorbereide bakpapier en druk met je vingers naar beneden om een biscuitvorm te maken.  Herhaal dit met de rest van het mengsel om er acht te maken en leg ze minstens 2 cm uit elkaar.

  3. Bak 10-15 minuten tot het gaar en knapperig is. Laat afkoelen op de bakplaat en breng vervolgens over naar een draadrek om volledig af te koelen.

Voedingswaarde per portie:

 

Energie (kcal)   

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

81

3.2

7.7

1.5

5.1

Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 1,2
Koolhydraten waarvan suikers (g) : 5,6
Zout (g) : 0,5

Hartige kaasmuffins

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 60 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
  • 60 ml halfvolle melk
  • 25 ml magere yoghurt
  • 5 g zonnebloemolie of een andere plantaardige olie
  • 40 g geraspte magere kaas
  • 25 g feta
  • 30 g suikermaïs
  • ½ ei
  • 6 g verse bieslook of lente-uitjes, fijngesneden
  • peper

Methode:

  1. Meng in een grote kom alle vloeibare ingrediënten, voeg dan de droge ingrediënten toe en meng tot een egale massa.

  2. Vul 4 muffinvormpjes voor ⅔ en bak ze op 175°C gedurende 15-20 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarde per portie:

 

Energie (kcal)  

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

132

5.8

7.3

1.3

12.4

Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 2,7
Koolhydraten waarvan suikers (g) : 2,2
Zout (g) : 0,7

Paddenstoelen & Tomatenbrood

Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 40 minuten

Ingrediënten:

  • 96 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
  • 78 g F1 Hartige maaltijd Paddenstoel- en kruidensmaak
  • 210 ml halfvolle melk
  • 1 tomaat (90 g), in stukjes gesneden
  • 20 g geraspte Cheddar kaas, 30% verlaagd vetgehalte
  • 50 g geraspte belegen kaas, 50% verlaagd vetgehalte
  • 2 eetlepels gehakte basilicum en peterselie
  • Optioneel: zeezout en zwarte peper

Methode:

Benodigdheden: Broodvorm voor 500 g, Bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasstand 4 en bekleed de broodvorm met bakpapier.  Meng in een grote kom de Proteïne Bakmix en F1 Hartige maaltijd. Klop beetje bij beetje de melk erdoor gedurende 1-2 minuten, tot een glad mengsel.
  2. Roer de tomaat, kaas, basilicum en peterselie erdoor en meng alles goed door elkaar. Schenk het mengsel over in de met bakpapier beklede broodvorm en maak de bovenkant plat met een spatel. Bak het brood 35-40 minuten. Het brood is gaar wanneer een satéprikker of een plat mes er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm.
  3. Haal het brood uit de vorm en verwijder het bakpapier. Leg het brood op een bord, snijd het in plakken en serveer.

Voedingswaarde per portie:

 

Energie (kcal)   

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

239

7.9

14.2

5.8

25.3

Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g): 3,5
Koolhydraten waarvan suikers (g): 4,3
Zout (g): 1,3

Donuts

Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ei 
  • 2 theelepels water
  • 1 theelepel vanille extract
  • 48 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
  • 40 g gewone bloem, plus extra om te bestuiven
  • 8 sprays olijfoliespray met verminderd vetgehalte

Methode:

Benodigdheden: Ronde koekjesvormen met een diameter van 7 cm en 3 cm, Airfryer

  1. Verwarm de airfryer voor op 175°C. Klop in een kommetje het ei, water en vanille extract door elkaar, doe vervolgens de Proteïne Bakmix en bloem in een grote mengkom en meng het eimengsel erdoor tot het volledig egaal is.

  2. Bestuif een schoon keukenoppervlak met bloem en stort het mengsel erop. Bestuif het mengsel met bloem en rol het met een met bloem bestoven deegroller uit tot ongeveer 2 cm dik. Snijd er vervolgens drie grote cirkels uit met de grootste koekjesvorm van 7 cm. Druk met de kleinere koekjesvorm een gaatje in het midden van iedere cirkel om donutvormen te maken. 

  3. Maak van de kleinere rondjes en afsnijdsels een laatste cirkel van ongeveer 7 cm diameter en 2 cm dik. Maak deze cirkel netjes met behulp van de grootste koekjesvorm en druk vervolgens het midden eruit met de kleinere koekjesvorm.

  4. Spuit de donuts aan elke kant een keer in met de oliespray en leg ze in het mandje van de airfryer, op ongeveer 2 cm afstand van elkaar. Bak ze 5 minuten op 175°C, tot ze goudbruin en gerezen zijn. Laat de donuts eerste afkoelen voordat ze gegeten worden. 

Voedingswaarde per portie:

 

Energie (kcal)  

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

102

2.6

12.1

1.2

7.8

Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 0,8
Koolhydraten waarvan suikers (g) : 0,4
Zout (g) : 0,0

Bosbessen plaatcake

Porties: 8
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • Olie, om in te vetten
  • 96 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
  • 104 g F1 Sport vanille
  • 230 ml halfvolle melk
  • 100 g bosbessen

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasstand 4 en bekleed de cakevorm met bakpapier. Meng in een grote kom de Proteïne Bakmix en F1 Sport. Meng beetje bij beetje de melk erdoor en roer tot een gladde massa. Roer de bosbessen erdoor en schep het mengsel in de cakevorm. Strijk de bovenkant plat met een spatel.

  2. Bak 20-25 minuten, tot de cake goudbruin is en snijd deze op een snijplank in acht stukken. Laat de stukjes afkoelen voor het serveren. 

Voedingswaarde per portie:

 

Energie (kcal)  

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

116

2.7

9.8

3.4

11.9

Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 0,9
Koolhydraten waarvan suikers (g) : 5,7
Zout (g) : 0,1

Zandkoekjes

Porties: 8
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 96 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
  • 112 g Proteïnedrinkmix (PDM)
  • 50 g volkorenbloem, plus extra om te bestuiven
  • 100 g margarine met verlaagd vetgehalte, gesmolten
  • 70 ml halfvolle melk

Methode:

Benodigdheden: 20 cm ronde oven bakvorm

  1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasstand 3 en bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Meng in een grote kom de Proteïne Bakmix, PDM en bloem. Doe de gesmolten margarine erbij en roer dan geleidelijk de melk erdoor. Gebruik je hand om van het mengsel een deegbal te maken, door 1 minuut te kneden. Het deeg moet stevig maar kleverig zijn.

  2. Leg het deeg in de bakvorm en doop een metalen lepel in een kopje water of melk. Strijk hiermee het deeg glad zodat het hele blik gevuld is en er een glad oppervlak ontstaat. Bestuif een vork met een beetje bloem en maak een patroon langs de hele rand van het deeg, door de tanden van de vork in het deeg te duwen en inkepingen te maken. Verdeel vervolgens het deeg in acht driehoeken binnen de cirkel, door 4 lijnen te zetten met een mesje. Prik met een vork verschillende keren in het deeg om een stippenpatroon te maken.

  3. Bak de zandkoekjes 15-20 minuten onder in de oven, tot ze goudbruin zijn, en laat ze afkoelen in de vorm. Haal ze uit de vorm en snijd de lijnen door om 8 driehoekige stukjes zandkoek te maken.

Voedingswaarde per portie:

 

Energie (kcal)  

 

Vet (g)

Koolhydraten (g)

 

Vezels (g)

Eiwitten (g)

Per portie

158

6.0

12.1

1.7

13.7

Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g) : 1,4
Koolhydraten waarvan suikers (g) : 1,0
Zout (g) : 0,8

*Alleen wanneer het product bereid wordt volgens de aanwijzingen op het etiket, levert het de volledige voedingswaarde die op het etiket beschreven staat. Vergeet niet dat wanneer een Herbalife Nutrition product wordt gebruikt in een verwarmd recept, sommige vitaminegehaltes in het eindproduct kunnen dalen in vergelijking met de labelwaarden. 

Betaalmogelijkheden Herba Shop

Herbalife webshop Herba Shop Betaalmogelijkheden

Contactgegevens Herba Shop

Debora Brouwer
Onafhankelijk Herbalife Nutrition Member

Laurens Baecklaan 22
1942 LM Beverwijk
Tel: 06 53 59 33 92
E-mail: info@herba-shop.nl
KvK nummer: 73137324
BTW nummer: NL190489509B01

Voor 10 uur besteld, volgende dag in huis
Kortingen tot 44 %
Sparen voor extra korting
Achteraf betalen via Klarna
30 dagen garantie

Debora Brouwer Onafhankelijk Herbalife Nutrition Member

Klarna logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2018 - 2024 Herbalife Shop. Goedkoop en met korting kopen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel